2019. aastal pälvis stipendiumi Sigrid Kuusk

News, Uncategorized

10. detsembril 2019 toimunud Noor Ehte Fondi auhinnatseremoonial pälvis käesoleva aasta Noore Ehte Fondi peastipendiumi unikaalse loomingu ja mitmete näitustega silma paistnud ehtekunstnik Sigrid Kuusk, eristipendiumi pälvis Erle Nemvalts.

Noore Ehte Fondi otsustuskogu, kuhu kuuluvad Kadri Mälk, Tanel Veenre, Kaido Ehasoo, Piret Hirv ja Liesbeth den Besten, hindas eelkõige Kuuse arengupotentsiaali. “Ta on võrdselt tugev nii unikaalehtes, kasutades julgelt uudseid tehnoloogilisi lahendusi, kui ka seeria- ja moeehtes,” lisas fondi asutaja ehtekunstnik Kadri Mälk. “Sel aastal on Sigrid osalenud ühel kodumaisel ja kolmel välisnäitusel, neist nimekaim Hollandi Arnheimi Kunstimuuseumi korraldatud kutsutud osavõtjatega näitus „Body Control“ – suurepärane ja tunnustust vääriv saavutus.”

Sigrid Kuusk on õppinud Tartu Ülikoolis bioloogiat, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis fotograafiat ja kaitsnud Eesti Kunstakadeemias ehtekunsti bakalaureusekraadi, hetkel õpib ta EKA ehtekunsti magistriõppes. Stipendiaadi enda sõnul motiveerib tunnustus teda uljalt edasi askeldama. “Olen väga tänulik selle tähelepanu eest,” lisas Kuusk.

Eristipendiumi pälvis Erle Nemvalts, seda väikese, kuid väga väljapeetud näituse eest “Palju vett ja vähe kulda” Tallinnas A-galeriis. “Lootustandev algus,” kommenteeris otsustuskogu.

Eesti ehtekunsti noorte annete toetamiseks loodud Noore Ehte Fond tähistab tänavu oma tegutsemise 11. tegevusaastat. Noor Ehe on erakapitalil põhinev eraalgatuslik ettevõtmine, mille eesmärgiks on toetada ja tunnustada oma loometee alguses olevaid noori ehtekunstnikke.


Eelnevatel aastatel on stipendiumi pälvinud Ettel Poobus, Nils Hint, Urmas Lüüs, Sofia Hallik, Darja Popolitova, Maria Valdma, Kätrin Beljaev, Hanna-Maria Vanaküla, Jens A. Clausen, Domestic Jewellery, Marita Lumi ja Claudia Lepik.

Toetajad 2019: OÜ Toormoor, OÜ Framinta, Scheeli restoran + eraannetajad.

Fotod: Tiit Rammul